Om mig

Jobbar heltid med Systemvetenskap och stortrivs med det. Jag har en fru och tre underbara barn som jag vill spendera mer tid tillsammans med.

Jag blev intresserad av aktier 1995 och köpte min första aktie samma år. Sedan dessa har jag alltid ägt aktier. Dock har storleken på min portfölj varierat rätt så kraftigt.

Jag har hur konstigt det än låter aldrig haft någon strategi för valet av mina aktier. Jag har varit med om fantastiska uppgångar och djupa nedgångar. Jag har troligen presterat betydligt sämre än index.Trots detta så kan jag inte ens tänka tanken på att istället äga en indexfond.

2012 Köptes en villa i Stockholm och för att finansiera kontantinsatsen så såldes nästa alla aktier i portföljen.

Jag tycker om att träna och vill att det ska vara en del av mitt liv. Vill hitta en bra kombination av styrka, rörlighet och kondition.

Som person mår jag bäst av att få en stund för mig själv varje dag. Då kan jag läsa, se en film eller spela lite dataspel. Men utan min familj som motpol så blir detta värdelöst.

Varmt väder och fuktigt klimat är nog det jag saknar mest i mitt liv just nu. Min kropp trivs bäst i ett sådant klimat. Tänk att ha möjligheten att bo i sådan klimat från oktober till april för att sedan spendera övrig tid i Sverige.

Allt ovan kan sammanställas till mål som jag vill uppnå med mitt liv:

  • Mer tid med min familj
  • Mer egentid
  • Äga aktier och följa en strategi
  • Träna varierat och kontinuerligt
  • Bo några månader per år i ett för mig behagligare klimat.

Hur ska dessa mål kunna uppfyllas?

För att både kunna spendera mer tid med familjen, ha mer egentid och även kunna träna måste jag jobba mindre. För att kunna bo utomlands visa perioder under året måste jag ha ett jobb som tillåter det. För att kunna jobba mindre så behöver jag en extra inkomst. För att få en extra inkomst ska jag börja med utdelningsinvestering. I början ska jag kopiera vad andra gör och bit för bit lära mig hur deras strategier fungerar och varför de gör som de gör. I takt med att jag får mer och mer kunskap inom ämnet ska jag börja göra mina egna analyser. Kunskapen ska jag införskaffa genom att dels läsa andra bloggar och ställa frågor till dem, dels genom att läsa litteratur inom ämnet. Jag vill dokumentera min resa och se hur jag utvecklas och att jag är på rätt väg för att nå mina mål.

Med det sagt så börjar jag idag min resa mot mina stora mål i livet.

Välkomna att lämna era synpunkter i kommentarfältet.

Hur ser ni på framtiden, vilka mål har ni och hur tänker ni nå dem?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *