Köp – Juli 1 av 7

green-button-buy

Första köpet skede den 15 Juli och gav mig några erfarenheter. Dels så fick jag bara köpa 17 av de 100 aktier jag hade min order på. Jag fick betala fullt courtage. Dvs jag betalade 99kr i courtage och inte som jag trodde 1kr upp till ett mindre belopp. Nu har jag kalibrerat detta och vet lite mer hur det fungerar när man sätter ett max pris på ett köp. Från och med nu kommer jag göra mina köp direkt, dvs jag kommer inte försöka fiska efter 50öre billigare eller liknande. Är priset rätt är det bara att slå till. Uppdaterar min strategi med detta. Du hittar den här: Strategi.

Köpet var 17st Hufvudstaden A, de kommer ge mig en årlig utdelning på 49,30kr.

Jag läste om detta bolag på:

  • Snaljapen.se Olle skrev följande som fick mig att investera: ”Ett av mina tråkigaste innehav. Jag vill ha exponering mot fastighetssektorn men vill inte ha högt skuldsatta bolag eller bolag med enorma preferensaktiebetalningar. Hufvudstaden är Sveriges tråkigaste aktie. I love it!
  • petrusko: Fastigheter i topplägen. Suverän utdelningstillväxt. Höjt ordinarie utdelning varje år senaste 17 åren. petrusko har även gjort ett blogginlägg om företaget som ni finner här: http://petrusko.blogspot.se/2014/11/hufvudstaden-utdelningshojare.html

Har ni gjort några sådana tabbar på er väg? Att göra en är väl okej men inte två?

Allt gott!

/Daniel

Foto: (www.pd4pic.com)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *