Köp – Juli 3 av 7

green-button-buy

Mitt tredje köp för dagen blev ett företag i ett annat grannland, Norge. Jag fortsätter med försäkringsbolag och detta inköp känns lite mer som en riskfylld placering. Enligt min strategi så har jag ju möjlighet att placera i bolag som ännu inte uppvisat en lång utdelnings historik. Bolaget missade nämligen att dela ut år 2011.

Jag köpte 400st Protector Forsikring som kommer att ge mig en årlig utdelning på: 800Nok

Jag har läst om bolaget på följande sidor:

  • Snåljåpen: Det har tjatats så mycket om detta bolaget det sista året så jag vet inte vad jag ska tillägga. Försäkringsbolag med stark tillväxt och bra lönsamhet. Olle har en liten analys av bolaget här: http://snaljapen.se/2015/02/snabba-tankar-om-protector-forsikring.html
  • Vägen till Frihet: Sammanfattningsvis var rapporten helt ok tycker jag. Den underliggande verksamheten fortsätter att utvecklas fint, men jag hoppas dock i kommande rapporter få se en Cost Ratio som sjunker istället för ökar.
  • Frihetsfonden: Protector delar ut 50% av resultatet.
  • Aktiefokus: Ledningen bedömer att bolaget kan växa under lönsamhet med mer än 10 % per år i några år till och om det går vägen är Protector ett fynd.
  • Gustavs aktieblogg: Norsk försäkring är populärt bland bloggare, så även i min portfölj. Här hittar man tillväxt, utdelning och konkurrensfördelar även om undervärderingen nog är borta. Smidig att bevaka då det i princip är omöjligt att ligga steget före Ägamintid och Aktiefokus ens i tanken 🙂
  • Ägamintid: Jag vill poängtera att Protector fortfarande kommer att tillhöra en av hörnstenarna i portföljen men med kanske en något mindre del.

Min slutsats av ovan blev att många tycker om bolaget men att värderingen inte längre är så attraktiv.  Eftersom att alla ovan har dem kvar i sina portföljer så bör ju jag också ha dem!

Vad anser ni om mitt beslut, borde jag avvaktat en prisnedgång?

Allt gott!

Daniel

Foto: (www.pd4pic.com)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *