Köp – Juli 7 av 7

green-button-buy

Mitt sjunde och sista köp för dagen blev ytterligare ett företag i USA.

Jag köpte 50st Omega Heathcare Investors Inc som kommer att ge en årlig utdelning på: 110USD

Jag har läst om bolaget på följande sidor:

  • Dividend Mantra: One of my favorite real estate investment trusts, I added to my position not that long ago. The stock is up a bit since then, but I think it remains attractively priced right now. The company announced Q2 2015 results yesterday – AFFO of $0.77 was up considerably over the $0.69 the REIT reported for the same quarter last year. They just continue to hum along and I quite like that.
  • Frihetsfonden: Ett nytt inköp har skett i form av Omega Healthcare Investors Inc (OHI). Det blev 60st á 36,04 USD (totalt 2162,40 USD). Utdelningen på årsbasis ligger på ca 2,16 USD vilket ger en utdelningsprocent på 6%. Den årliga passiva inkomsten ökar med 129,60 USD. Jag sålde samtidigt mitt innehav i de nordiska fonderna.
  • Framtidsplanen: Omega Healthcare Investor Inc ut. OHI delade ut  $0.53 per aktie, vilket ger cirka 5.1% i direktavkastning. OHI är en amerikansk REIT – Real Estate Investment Trust som vi köpte in under hösten 2014. Sektorn gick mycket bra under slutet av 2014, men har blivit lite pressade under vårkanten på grund av diskussioner kring höjda räntor i USA.
  • My Dividend Growth: I trust management will have the opportunity for plenty of increases in the future.  I hope to take advantage of short-term market noise and double down on this position at an even more advantageous price later in the year.  Since I’ve wanted to own this business for a long time, I gladly started a small position at today’s prices.

Gjorde jag rätt? Känner mig ganska säker på detta köp då jag fått indikation från bloggar både i USA och Sverige.

Allt gott!

Daniel

Foto: (www.pd4pic.com)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *