Köp – Juli

köp-ordet-i-wood-typ-52104566

Sista köpet som jag gjorde innan bloggen skapades. Köpet gjordes den 22 Juli 2015. Bolaget är en så kallad Dividend Champion och har ökat utdelningen till aktieägarna varje år de senaste 53åren ! Här finns en lista på ytterligare Dividend Champions. För att finansiera detta köp så tog jag ut pengar från mitt värmepumpskonto. Så nu behöver jag fylla på det kontot igen. Jag har tre stycken olika sparkonton just nu. Mer om dessa i ett framtida inlägg.

Jag köpte 20st Johnson & Johnson som kommer ge mig en årlig utdelning på: 60USD

Läste om bolaget på många sidor:

  • petrusko: Vi människor blir äldre och äldre och använder mer och mer läkemedel och besöker sjukhus och vårdanläggningar (som använder JNJs maskiner). Befolkningen i världen växer snabbt och välståndet ökar vilket medför att fler och fler har råd att använda mensskydd, huvudvärkstabletter, schampo, tandtråd osv. Det här är en sann vinnare även de kommande 50 åren!
  • Dividend mantra: JNJ needs no introduction, operating as a $200 billion health care giant. This extremely diverse healthcare company stands as one of the true leaders in the sectors and I’ve been a very happy shareholder for almost three years.
  • Frihetsfonden: Nytt är istället Johnson & Johnson. Priset är i högsta laget men aktien andas kvalitet och jag vill ta en start position i bolaget.
  • MyDividendGrowth: Today I couldn’t resist averaging down on my position in healthcare giant Johnson & Johnson (JNJ).

 

Alla måste väl tycka om JNJ?

Allt Gott!

/Daniel

Foto: (http://se.dreamstime.com/)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *