Bokrecension: ”Länge leve kapitalismen”

DSC_0046

När jag var på biblioteket för att hämta några beställda böcker så såg jag denna bok och eftersom Warren Buffett var på framsidan så fick den åka med mig hem.

Länge leve kapitalismen av Urban Bäckström. Boken handlar väldigt mycket om politik och jag hade svårt att motivera mig att läsa vidare. Jag tog en paus och läste en annan bok emellan. Mycket av det beror på att jag inte är intresserad av politik och tycker att det snabbt blir ointressant. Kapitel 4 kan jag dock varmt rekommendera, det handlar om långsiktiga investeringar. Från det kapitlet tar jag med mig P/E-tals analysen. Att man ska kolla hur en akties historiska P/E tal har varit och jämföra det mot dagens P/E tal för att på så sätt se om aktien värderas högre eller lägre än dess snitt. Köper man in aktien under dess P/E snitt kan man se det som sin säkerhetsmarginal.

Saker som jag fastnade för och tar med mig:

  1. Citat: ”Ofta utlöses kollapsen av att centralbanken måste höja räntorna i ett antal steg för att bromsa inflationen.” Något att fundera på idag när räntan är på minus.
  2. Att läsa vidare: Philip Fisher – Common Stocks and Uncommon profits

Är man inte intresserad av politik men ändå vill läsa boken så tycker jag ni direkt kan läsa kapitel 4 och bespara er några timmar.

Hur intresserad av finanspolitik är ni?

Allt gott

/DanielWikstrom

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *