4 Comments

 1. Nyfiken

  Tack för analys! Kan deras mindre bra resultat bero på deras expansion av nya butiker? Intressant med olika analyser, xperimentinvest ansåg den köpvärd på betydligt högre nivåer.

  • Daniel

   Hej Nyfiken,
   Självklart kan det ha att göra med expansion av nya butiker eller andra investeringar man gör. Men vi pratar om vinsten per aktie sedan 2007. Någon gång bör ju dessa investeringar visa sig på vinsten per aktie. De borde kunna prestera betydligt bättre än så utan att vinsten per aktie står still.
   Mina analyser bygger på utdelningen och utdelningstillväxten. Därför avvaktar jag att investera om dessa kriterier inte uppfylls. Det behöver inte betyda att clas ohlson inte är en bra investering, men för mig och min strategi passar den inte in just nu. Höjer de utdelningen nästa år kan det vara dags att köpa, då behöver man bara lägga till ett år på analysen och se var man hamnar.

   Allt gott
   /DanielWikstrom

  • Daniel

   Hej igen Nyfiken,
   Jag gillar också spartacusinvest blogg, alltid bra inlägg och kul att det börjar komma nya inlägg mer frekvent igen. När jag kollar senaste inlägget om clas ohlson så är han inte supersugen på att köpa clas ohlson just nu: http://spartacusinvest.blogspot.se/2015/10/clas-ohlson-q1-201516.html
   Dock så investerar vi inte efter samma strategi vilket gör att vi nog kan tänka oss köpa vid olika tillfällen.

   Allt gott
   /DanielWikstrom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *