Bokrecension: ”Vår tids största utmaningar”

DSC_0064

Vår tids största utmaningar är skriven av Lãszló Szombatfalvy. Jag trodde boken skulle handla lite om investeringar men det gör den alltså inte. Lãszló är ju en super investerare som jag läste om i en annan bok och bestämde mig för att låna alla hans böcker för att få lite investerings tips. Boken tar upp fyra stycken ”megaproblem” och hur världen kan komma att förändras om man inte gör någonting åt detta. Problemen som tar upp är: Miljöförstöring, Klimatförändringar, Politiskt våld och Fattigdom. Det intressantaste kapitlet i boken tycker jag var det om risk.

För att kunna fatta det bästa beslutet måste man alltså mäta, väga eller värdera dels själva risken (eller den minskning av risken som man räknar med), dels den uppoffring som man måste göra för att minska eller eliminera risken. Det är denna procedur – att noga försöka analysera risken för att kunna åtgärda den på et rationellt sätt – som jag betecknar som riskvärdering

Har ni läst boken? Vad tyckte ni var intressantast?

Allt gott

/DanielWikstrom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *