Gör gratis dig 2 gånger så rik?

gratis-är-gott

Kanske kan man beskriva gratis utbildningar på detta sätt?  Beror ju på vad som menas med rik så klart. Men gratis ekonomi utbildningar kan ju dels göra en rik på kunskap och dels på investeringar som man tillämpar med kunskapen. Mycket beror såklart på kvalitén på utbildningen. Jag håller på att läsa mig igenom Stockholm stads bibliotek av ekonomilitteratur. Men ibland hittar jag minst lika spännande material på nätet. Jag listar dem här och sedan när jag genomför dem så recenserar jag dem så ni vet om de kan vara något för er. Jag skriver inte utbildningarna i den ordning jag har tänkt göra dem utan i den ordning har har hittat dem.

Lundaluppens intelligent investor väghandledning:

http://lundaluppen.blogspot.se/2012/06/intelligent-investor.html

Jag har även köpt boken, men den ser rätt så tung ut så därför tror jag att den tillsammans med Lundaluppens genomgång och framför allt kommentarerna på hans sida kommer vara ovärderligt för mig.

Mr Money Mustache alla blogg inlägg:

http://www.mrmoneymustache.com/all-the-posts-since-the-beginning-of-time/

Det måste ju vara värt att läsa igenom hela denna blogg och lära sig leva utav mindre, inte slösa bort surt förvärvade pengar på onödiga grejer. Jag tror att denna utbildning är den som kommer ge mig mest! Den som följer med får väl se.

Dave Van Knapps utdelningstillväxt kurs:

http://dailytradealert.com/dave-van-knapps-dividend-growth-investing-lessons/

En kurs som lär mig precis det jag vill veta mer om, utdelningstillväxt och vad man bör tänka på när man väljer sina investeringar.

The Motley Fool´s 13 steg för att förändra ditt liv:

http://www.fool.com/how-to-invest/thirteen-steps/index.aspx?source=ifltnvsnv0000001

Klart jag vill förändra mitt liv, jag sparar på tok för lite av min inkomst och behöver lära mig mer om hur man göra bra och långsiktiga investeringar. När börjar vi?

Dividend Mantra´s alla blogg inlägg:

http://www.dividendmantra.com/

700 artiklar från en utdelnings investerare som dessutom har inspirerat mig mycket. Han lever mycket under sin inkomst precis som jag hoppas kunna lära mig. Ett måste att gå igenom allt.

The Motley Fool´s 8 avsnitt hur man värderar/förstår en REIT

http://www.fool.com/investing/general/2015/08/09/is-now-a-good-time-to-buy-realty-income-corporatio.aspx?source=itxsitmot0000001&lidx=3

http://www.fool.com/investing/general/2015/08/21/is-realty-income-the-one-reit-to-own-forever.aspx

Detta behöver jag verkligen lära mig snabbt, jag har ju tre REIT i portföljen och alla är inköpta utan att jag vet om de är bra eller inte. Har bara gått på vad andra har skrivit.

Ge mig gärna tips på andra utbildningar? Är ni sugen på att göra någon av ovan?

Allt gott

/DanielWikstrom

Foto: (xn--bonustrden-75a.se)

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *