Bokrecension: ”Bli grymt rik på aktier, så enkelt är det att bli miljonär”

DSC_0067

Bli grymt rik på aktier, så enkel är det att bli miljonär är skriven av Anders Haskel. Fick tips om boken när jag läste Investeringsboken som ni hittar en recension på här. Anders skriver enkelt och jag känner igen det mest han tar upp. Tror det beror på att jag varit medlem i Aktiespararna från det att jag var 15 år tills 30 år och där var Anders en flitig skribent. Jag tycker författaren borde ge oss en mycket tydligare bild på hur man blir miljonär. Titel handlar ju om det. Nu säger boken att om man placerar i aktier och får 15% avkastning och startar med x antal kronor så blir man ganska snabbt miljonär. Jag hade gärna läst om olika spartips och en tydlig plan man skulle följa. Nu känns det mer som aktiespararnas bud ord fast inlindande i bomull och lullull.

Det bästa med boken kommer i slutet där Anders först förklarar några viktig nyckeltal och framför allt beskriver en handfull olika fundamentala analysmodeller. Gordons formel tar jag med mig och den skrivs såhär: P=u/(k-g) där P=Aktiens pris, u=aktiens utdelning, k=avkastningskravet, g=utdelningstillväxten.

Är man helt ny och inte varit medlem i Aktiespararna kan ni läsa boken, annars tycker jag ni kan skippa den.

Är ni medlem i Aktiespararna?

Allt gott

/DanielWikstrom

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *