Köp

köp-ordet-i-wood-typ-52104566

Efter min analys av Union Pacific Corporation har jag läst både positiva saker om detta bolag såväl som negativa. Jag kände mig kluven på om jag skulle bli delägare eller om jag skulle hålla mig till min strategi att inte köpa bolag som sänkt sin utdelning sedan 2007.  Jag ska framöver se över strategin och göra några små justeringar i den. Mycket beroende på detta inlägg av långsiktig investering. Även om jag tycker jämförelsen i inlägget är lite orättvis så fick det mig att fundera väldigt mycket på varför jag inte skulle vilja investera i bolag som ibland sänkt sin utdelning men där jag tror på bolaget långsiktigt.

Efter en lång stunds fundering så slog jag till och köpte på mig en inledande position i bolaget. Jag får stort förtroende för hur ledningen snabbt och bestämt tar tag i problemen och försöker lösa dem, de känns långsiktiga i sitt sätt att agera. Bolaget har ju funnits sedan 1860-talet vilket känns stabilt. Bolaget valde under 2012-2013 att köpa tillbaka aktier till kursen 110-159$ vilket idag känns knäppt, men jag väljer att se det som ett tecken på vad framtiden kan erbjuda.

Jag köpte 15st Union Pacific Corporation på kursen 78,42$ som kommer att ge mig en årlig utdelning på: 33$

Allt Gott!

/DanielWikstrom

Foto: (http://se.dreamstime.com/)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *