Utdelningar December 2015

Pengar

Jag har nu fått min sista utdelning för 2015. Det är 5 månader sedan jag startade min strategi och jag är väldigt nöjd med utfallet. Känner mig lugn och harmonisk med mina investeringar samtidigt som jag blir glad och upprymd varje gång det trillar in en utdelning på kontot. Nu är året slut och det har blivit dags att summera hur det gått för mig. Jag börjar med att redovisa december månad för att sedan visa hur året som helhet blev för mig.

Utdelningar december 2015:

Realty Income = 68,88 Kr

Johnson&Johnson= 161,50 Kr

Totalt december= 230,38 Kr

Nu över till helåret. När jag sålde av mina gamla aktier i Juli 2015 och bestämde mig för att göra något annat med mina pengar så påbörjade jag min resa mot mer egentid. Jag började med att skriva ner vad jag vill med mitt liv och hur jag skulle nå dit. När det var gjort började jag läsa  några bloggar som jag då tyckte var bra och de gav en otrolig inspiration. De bästa vill jag hedra lite extra genom att nämna här: Snåljåpen, Petrusko, Utdelningsseglaren, Frihetsfonden, Gustavs aktieblogg, Lundaluppen, Dividend Mantra, My Dividend Growth, Dividend Growth Investor, Molekylär ekonomi, Dividend Diplomats, Mr. Money Mustache, Långsiktig investering, Spartacus Invest, Chansar mest, z2036 och Frivid 42. Jag håller på att skapa en bloggroll istället för min länklista. Men jag har inte riktigt fått till det. Ge mig gärna tips på hur jag ska göra om ni har en bra för WordPress.

Samtidigt som jag läste ovanstående bloggar läste jag även böcker. En av de maffigaste var Warren Buffett´s The Snowball. Allt läsande har givit mig en trygghet att själv börja analysera bolag och göra mina köp efter mina analyser. Min utvecklingskurva pekar starkt uppåt hela tiden. Mitt största problem är pengar att investera 🙂

Utdelningarna för 2015:

HCP Inc = 575,96 Kr

Malmbergs Elektriska = 2100 Kr inklusive bonus utdelning

Omega Healthcare = 530,43 Kr

Realty Income = 341,45 Kr

Akelius Pref = 2600 Kr

Johnson & Johnson = 268,97 Kr

Deere & Co = 65,21 Kr

Getinge = 1764 Kr

Totalt 2015 = 8246,02 Kr

Utdelning december 2015

Jag har skapat ett embryo till min snöboll och jag kommer göra allt i min makt för att bygga den större under 2016. Följ gärna med på min resa.

Allt gott!

/DanielWikstrom

Foto: (http://www.annaaberg.se/)

4 Comments

 1. Imponerande med att kunna få en sån bra utdelning på bara några månader. Men antar att du hade lite kapital att börja med. Själv så har man just börjat min resa från spelberoende till att få att utdelningarna skall betala mina räkningar som pensionär. Ligger just nu minus ca 650K så har en bit att vandra.

  Men lycka till. Och nu hamnar din blogg på min följa lista.

  Mvh Fondmiljonen

  • Daniel

   Tack! Jo jag hade 230.000 Kr på börsen när jag startade. Omfördelade en del av dem till utdelningsaktier. Sedan har jag sparat så mycket jag mäktat med. Är föräldraledig så min inkomst är inte på topp.

   Kollade in din blogg och du gör helt rätt! Man måste börja någonstans. Tycker du ska följa följande bloggar också: Frivid42, Utdelningsseglaren, Mr. Money Mustache och Onkel Toms stuga. De kommer hjälpa dig sätta av ännu mer av din lön till utdelningsaktier. Utdelningar är bara en del av denna ekvation, den andra delen är att leva betydligt under sin inkomst. Ju mer man kan spara varje månad påskyndar snöbolls effekten som man så gärna vill uppleva. Det hjälper även till att slippa oroa sig för att tex förlora jobbet.

   Kommer ha dig under uppsikt och så fort jag får till min bloggroll läger jag till dig där.

   Allt gott!
   /DanielWikstrom

  • Daniel

   Hej Lillaekonomen!

   Så kul med utdelningar, har alltid tidigare bara jagat kurs förändringar. Nu känns det som att jag hittat hem. Följer med på din resa, ska bli kul att se lite nya tips på aktier som jag kan tänka mig investera i.

   Allt gott
   /DanielWikstrom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *