Vårda mina investeringar

strategi

Jag vill ha koll på de bolagen som jag investerar i. När jag påbörjade min utdelningsstrategi planerade jag att göra en ordentlig genomgång av bolagen jag investerat i en gång per år och det efter att årsredovisningen utkommit. Det känns fortfarande som en bra sak att göra. För att lyckas med det behöver jag ha koll på när de bolag jag investerat i utkommer med information. Med det menar jag följande:

 1. När bolaget släpper kvartals/halvår/helårs rapporter vill jag läsa dem. Jag vill följa mina investeringar och se så de fortsätter leverera efter mina förväntningar.
 2. Jag vill läsa alla pressreleaser som företagen jag investerat i publicerar. Detta för att inte missa viktiga händelser som jag kan vara tvungen att agera på.
 3. Jag vill på ett enkelt och gärna automatiserat sätt få denna information till mig.

För att jag ska kunna uppnå detta har jag kommit fram till en strategi som jag startar med. När jag köper ett företag gör jag följande två saker direkt efteråt:

 1. Jag anmäler mig på företagets hemsida och anger att jag vill få all information de släpper till min inbox.
 2. Finns inte ovan möjlighet, tar jag reda på vilka datum företaget ska ha sina kvartals/årsredovisningar. De datumen lägger jag in i min Google kalender och ställer in ett larm kl 08:00 om att denna information finns att tillgå, alternativ kommer finnas att tillgå när företaget släppt informationen. Jag undersöker även om bolaget har ett nyhetsarkiv. Finns det lägger jag till en påminnelse i Google kalendern med länken till nyhetsarkivet att varje onsdag kl 09:00 gå in på den länken och se om bolaget släppt någon ny information.

Jag tror att följande är en bra start. Eftersom jag vill vara långsiktig i mina investeringar tror jag inte att jag behöver läsa om mina investeringar varje dag. Vi får väl se hur det går.

Hur gör ni andra? Har ni några andra bra tips på hur man kan följa sina bolag? Finns det kanske någon bra tjänst som jag missat som gör detta arbete ännu bättre/enklare?

Allt gott

/DanielWikstrom

Foto: (http://pemudawirausaha.com/files/2012/12/strategi-termudah.jpg)

2 Comments

 1. Jag vill ha andra saker än siffror!

  Det kan handla om att reflektera över stämningen i de HM-affärer jag besöker (Chicago, Köpenhamn, Stockholm, Lund, oavsett vilken urban inramning det gäller så kan jag inte låta bli att ta på mig tropikhatten och idka lite amatörmässig antropologi eller etnografi när jag shoppar i olika städer).

  Eller det kan handla om att läsa artiklar i publikationer som The Times Literary Supplement eller böcker för att förstå makrohistoriska förändringsprocesser som kan påverka de bolag jag äger aktier i eller överväger att köpa aktier i.

  • Daniel

   Hej Gustav,
   Alltid lika spännande att höra andra infallsvinklar. Tror du är något på spåret. Själv kan jag inte avgöra om HM är på rätt väg genom att själv handla i deras butiker. Min känsla för mode är på tok för dålig.

   Allt gott
   /DanielWikstrom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *