Mål 2016

naa-sine-maal

Äntligen tid för att planera inför det nya året 2016. Att skriva ner nya mål att jobb mot är en höjdpunkt för mig. Jag är målinriktad som person och anser att resan mot målet är bland det roligaste som finns. Jag är fortfarande föräldraledig och kommer vara det tills augusti eller september. Det leder till att inkomsten inte kommer vara maxad. Men jag ska ändå sätta tuffa mål för mig att nå gällande nysparande.

Mål för 2016:

  • Få 18.000 Kr i utdelning det är 4,53% på nuvarande portfölj och det motsvarar en utdelningsökning på 112% från 2015.
  • Fylla alla sparkonton till 100% vilket innebär ett sparande på 40.580 Kr
  • Sälja saker för 3.500 Kr, viktigaste målet för året. Jag missade detta under 2015. Nu ökar jag med 500 Kr och sätter de som prio 1!
  • Betala av skatteskulden på 30.000 Kr från försäljningen av Getinge.
  • Läsa 10 st böcker om ekonomi varav en av den ska vara Intelligent Investor av Benjamin Graham.
  • Nysparande till portföljen: 50.000 Kr och då är det högt satt eftersom det ger ett totalt sparande på 120.580 Kr under min föräldraledighet. Spännande och utmanande måste jag säga! Min fru får kämpa lite extra 😉

Kommentera friskt kära läsare, finns inga dumma frågor, bara dumma svar. Lycka till under 2016!

Allt gott

/DanielWikstrom

Foto: (www.lookfordiagnosis.com)

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *