Sammanfattning v4

lankar

Hej,

Eftersom jag inte är en naturbegåvning på att skriva, men älskar att läsa så bör jag sluta med att fördjupa mig så mycket i olika saker skriftligt då jag sällan lyckas förmedla min känsla eller insikt genom skrivandet. Jag funderar på att istället påvisa vad jag läst för inlägg, analyser eller böcker. Tror det kan ge mer än att jag försöker mig på att beskriva/förklara saker i detalj. Målet med bloggen är ju att visa vad jag gör för att nå mina mål.

Under veckan har jag läst följande:

The Devil And Warren Buffett… Why He Doesn’t Sell His Financial Stocks: Beskriver Warren Buffetts investeringar i bland annat Wells Fargo.

Is Amgen Better Than Johnson & Johnson For Dividend Growth Investors?: Ska göra en analys av AMGEN när tid finnes, verkar väldig intressant. Googlade bolaget och det verkar ha hänt lite skumma saker där…bör undersökas ytterligare.

A Retirement Portfolio With Bi-Weekly Paychecks: Intressant sammansättning av en portfölj. Kul att få pengar in på kontot varannan vecka.

The Problem With AT&T: Kan Telia och Tele2 gör en liknande resa?

Retirement Strategy: If The Trend Is Down, Don’t Fall Into The ‘Buy The Price Trap’: En infallsvinkel på hur man kan agera i en fallande marknad!

IBM’s 4%+ Yield: Bad News… Good News… I Can Wait: Måste hålla mig uppdaterad på vad andra tycker om IBM som jag själv äger!

10 Dividend Growth Stocks For January 2016: En artikel som är bra för att hitta bolag att analysera!

My 30 Stocks For 30 Years: Q1 2016 Buys: Samma som ovan, bra för att hitta bolag att analysera vidare!

Chansar mest: Shareville och Avanza vs Nordnet: Vilken bank kommer att bestå?

Utdelningsseglaren: Kan jag leva på utdelningarna?: Självklart kan han det. Han är bara beroende av trygghet. Kul att det går bra för en fantastisk kollega.

Frivid42: Nu är jag faktiskt FRI…: Okej det är helt magiskt. GRATTIS till Frivid42. Snart kommer det en ny blogg som visar hur det är att vara fri. Jag kommer följa med även på den resan.

Christoffer motmiljonen: Hur ska man styra båten när havet stormar?: Fullkomligt älskar den utdelningstillväxt som Christoffer uppvisar!

Dividendgrowthinvestor: Evidence that Buffett likes dividend paying stocks: Kan en rubrik som denna inte fånga uppmärksamheten om man är utdelningsinvesterar?

Petrusko: Köp billigt sälj dyrt!: Bok att läsa.

Petrusko: Därför är jag en vinnare i raset!: Varför man ska investera i nedåtgående marknad.

Langsiktiginvestering: Har de gyllene bågarna fått tillbaka sin glans?: Dags att investera i McDonalds? Kanske säger jag, först en analys i så fall.

Börsdata.se: Ska börja bevaka/följa bolag i USA. Bästa som hänt! Nu ska vi sålla agnarna från vetet.

Danielinvesterar: Mord och förvaltning: Läs detta. Mycket bra, man blir riktigt förbannad. Men det är ju kul det också 😉

Poddar jag lyssnat på:

Sparpodden: avsnitt 1-10. Lyssnade på 4 avsnitt denna vecka. De andra vecka 2-3.

Filmer jag sett inom temat ekonomi:

Steve Jobs – The man in the machine: Dokumentär om Jobs liv. Ok, inte mer.

The Social Network: Filmen om hur Facebook blev till. Sevärd

Margin Call: En film om finanskraschen 2008 och hur man utför förfärliga beslut. Sevärd

The Big Short: En till film om finanskraschen 2008. Denna gång mer om de som lyckades förutse den. Mycket sevärd….dvs gå på bio så snart ni kan och se den!

Okej nu sätter jag stopp, jag har läst minst tre gånger så många inlägg men hittar inte allt såklart. Ska göra detta till en rutin när jag läser ett bra inlägg att lägga till det till denna typ av inlägg. Vidare håller jag på att läsa The intelligent Investor av Benjamin Graham och tillsammans med den Lundaluppens bloggserie om boken. Jag lär mig för varje blad jag vänder!

Allt gott

/DanielWikstrom

Foto: (www.korkort1.se)

4 Comments

 1. Hej!

  Jag tycker visst att du skriver bra och jag tycker att du ska fortsätta som du hittills har gjort! Alltid kul att läsa din blogg. Nu kör vi hårt under 2016. Lycka till!

  Jäklar vad du läser förresten! 🙂

  • Daniel

   Tack drömmaren!
   Yes, nu kör vi! Känner mig otroligt laddad. Analysera mera, köpa mera, få mera utdelningar…..upprepa!

   Allt gott
   /DanielWikstrom

 2. Nyfiken

  Tack för dina lästips!

  En fråga angående filmen the big short. Tror du en som inte är super intresserad av ekonomi åndå uppskattar den? Vill gärna se den, men är osäker på huruvida frugan uppskattar den eller inte 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *