Sammanfattning v7

lankar

Denna vecka har jag läst och skrivit som en galning. Har läst klart kap 8 i Intelligent Investor och även skrivit ner en sammanfattning av det. Kommer komma en serie senare av den boken ala Lundaluppen. Har ni inte läst boken än, gå in till ert bibliotek och låna den omedelbart. Läs den noga, den kräver sitt tålamod.

Under veckan har jag läst följande:

En enkel modell för att hitta fina småbolag: Gottodix levererar en mycket bra kurs i hur man gör en screener och en typ av analys på bolag. Läs detta och fundera hur det passar er!

Filmtajm med Gunnar Ek: Utdelningsseglaren slår till med nostalgi på hög nivå, i alla fall för mig som är född på 70-talet. Trazan och banarne ger mig många minnen att fundera över. Gunnar Ek är en favorit för mig, har haft förmånen att få träffa honom själv vid två tillfällen. Båda gångerna såklart i Aktiespararna regi. Go Gunnar!

Mina brister som investerare: Ska ni läsa en av mina rekommendationer denna vecka så är det detta inlägg tätt följt av Gottodix inlägg ovan. Gustav klär av sig naken och ger läsaren en självkritisk insikt om hur livet som investerare kan vara. Gustav är dock väldigt skicklig så han kommer klara sig bättre än index över tid, men ibland känns det tungt.

Poddar jag lyssnat på:

Sparpodden: Avsnitt 26-31: Günther Mårder och Jan Dinkelspiel växer för varje avsnitt! Känns som att jag vill vara där med dem och bara njuta av underhållningen. Ni som såg dem live för avsnitt 30 eller 31 är jag avis på. Hade varit ett minne för livet. Funderar om inte Günther skulle vara en bra mentor?

Filmer jag sett inom temat ekonomi:

Hittade denna inspiration när jag surfade runt. Tänkte på Gottodix och hade önskat det var han jag såg. Men nu vill han vara anonym, fast Nordnet live var ju ett undantag 😉

Sedan direkt efter hittade jag denna som måste ses om man sett ovan. Nättroll har jag inte mycket för och denna video tar upp många nyttigheter om hur man ska acceptera alla oavsett framgång.

Har inte sett senaste avsnittet av Billions och det kliar i hela kroppen. Men har en liten kille på 7 månader som kräver sin närhet för att känna sig trygg just nu. Då får det lov att bli lite extra mys, inget som jag kommer ångra längre fram 😉

Allt gott

/DanielWikstrom

Foto: (www.korkort1.se)

2 Comments

  1. Hej,

    En off-topic kommentar: jag har försökt lägga till din blogg i min blogglista men Blogger protesterar, inget händer, det här som att den inte hittar feed-en. Märkligt, för jag har lyckats lägga till andra WordPressbloggar i blogglistan i högermarginalen på min Blogger-drivna blogg.

    Har du hört något liknande från någon annan?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *