6 Comments

 1. Hej

  Jag äger Sampo och det är ett av mina större innehav.
  Också ett ganska tråkigt sådant och man ska absolut ha respekt för att man handlar bolaget till historiskt höga multiplar. Men och andra sidan så borde man också det sätt till dagens ränteläge.

  Styrkan med Sampo är enligt mig If som är Europas bäst skötta försäkringsbolag. VD Torbjörn Magnusson har varit med sedan början och har vänt ett förlustbolag till en vinstmaskin. Är inte orolig för framtida utdelningshöjningar.
  Man parerar också den dåliga avkastningen på investeringar med ett rekordlågt Combined Ratio, 83% i Q1-16.

  Ligg lång Sampo och våga köpa på dippar.
  Nordea däremot borde styra upp sig och sitt rykte. Känns mindre kul att äga en sådan bank.

  • Daniel

   Tack för din väl insatta kommentar Pengabloggen. Du har en bra blogg själv som jag lägger till i mitt flöde.
   Håller med dig angående IF. Men jag är inte säker på att Sampo kan fortsätt så som de gjort med utdelningar om inte deras kassaflöde blir bättre. Nordea har väl till och med ändrat sin utdelnings policy till det sämre?

   Jag kommer nog köpa något i USA istället. Har dock inte valt än. AMD ligger närmast just nu. Men har några andra som jag kan tänka mig fylla på.

   Allt gott
   /DanielWikstrom

   • Intressant, lite vågar tycker jag. Menar du Advanced Micro Devices?

    Jag har ägt NVidia, vilket jag sålde efter några år för att jag missbedömt det. Sen har jag ägt ARM som finns i snart sagt vartenda föremål. Dom sålde jag efter många års trogen tjänst ör att dom blev övervärderade.

    Nu äger jag Intel. Dom har bra produkter (finns inte på kartan att köpa AMD i min värld). Dom tjänar pengar, och delar ut över 3%. Dessutom kvartalsvis vilket är uppskattat. P/E 15 är lite högt för min del men kvalitet kostar.

 2. Hallå där!

  Ville bara säga att jag uppskattar dina analyser. riktigt kul att läsa om Sampo som jag haft på radarn en tid. Vi får se om den kan gå ned något, då kanske jag tar en position.

  ADM tycker jag du ska kika på, trevligt, välskött, stort bolag:)

  MvH Pengaregn

  • Daniel

   Tack för de fina orden Anders. Jag gjorde en analys av ADM förra månaden och blev imponerad….dock inte helt frälst. Men är sugen på en start position i bolaget. Deras vinst per aktie har inte utvecklats alls de senaste 9 åren vilken är lite oroväckande. Det som lockar är dels utdelningstillväxten tillsammans med kassaflödet. Dock tror jag att andra amerikanska bolag kan uppvisa ännu bättre siffror…måste bara ha tid att analysera dem.

   Allt gott
   /DanielWikstrom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *