Portföljuppdatering

min portfölj

Dags att redovisa hur portföljen ser ut. Kan vara bra att se hur jag agerat fram tills nu. Har gjort några köp sedan sist. Jag har faktiskt byggt upp en liten kassa med de utdelningar jag fått på slutet. Jag letar fortfarande efter ett företag som jag ska investera dem i. Satt och lekte lite med Börsdata idag men hittade inget intressant. Ska dock säga att jag inte orkade leta så länge. Självklart finns det massor av fantastiska bolag, men man ska hitta dem också. Jag vill även säga att jag läst klart boken The Intelligent Investor. Snacka om mastig bok, men jag rekommenderar ändå alla som hållit på med aktier ett tag att läsa den. Mycket av det som skrivs på dagens bloggar är redan skrivet i den boken från 1973! Det kommer ett längre inlägg om den boken lite längre fram.

Portfölj Juni 2016

Jag skriver inte direkt värdet på portföljen, även om det lätt går att räkna fram det. Jag lägger inte någon större vikt vid själva värdet just nu utan fokuserar på utdelningarna.

Allt gott!

/DanielWikstrom

Foto: (http://www.sandqvist.net/)

6 Comments

 1. Jag tror det är bra att inte stirra på dagens portföljvärde utan räkna antalet aktier. Jag borde prova det mer.

  Dagspriset på en pengamaskin skuttar upp och ned. So what ! Det är sunk cost.

  Om man hade en fysisk pengamaskin hemma skulle man vara mindre benägen att ständigt kolla online vad den kostar just nu och jämföra med vad man själv betalade för den.

  • Daniel

   Hej Frihetsfokus,
   Jag försöker inte tänka på värdet så mycket. Mitt största fokus just nu är att spara pengar som jag kan sätta in på min depå så att jag kan köpa mer bolag.
   Kul att ha en ny kollega, jag lägger till dig i min länklista och längtar redan till ditt nästa inlägg.

   Allt gott
   /DanielWikstorm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *