Årsredovisning – Ekonomisk egentid

arsredovisning11

Idag är det ett år sedan jag startade min nya strategi, att investera i utdelningsaktier. Jag minns hur det hela startade som om det vore igår. Jag låg på södersjukhuset den 8 Juni 2015 och hade precis fått mitt tredje barn. Han sov och jag hade varit och bunkrat upp med godis och tidningar på pressbyrån. Det var i tidning privata affärer som jag hittade utdelningsstrategin. Tyckte det lät okej, men privata affärer nämnde den bara kort. Att man skulle köpa utdelningsaktier på hösten för att de brukar gå upp inför utdelningen som ägde rum på våren. Så fort Anton sov letade jag vidare på nätet efter mer information och hittade några av de bloggar jag läser än idag.

Anton nyfödd

Jag tog beslutet den 9 Juni 2015 att investera i större och säkrare bolag som gav utdelningar. Jag började med att läsa vad andra skrev och köpte det jag tyckte lät intressant. Första köpet var den 15 Juni 2015. Den blogg som inspirerat mig mest är Jason Fiebers: Dividend Mantra. Samtidigt som jag läste alla dessa bloggar så läste jag flera böcker inom samma ämne och kom fram till att jag borde göra mina egna analyser. Sagt och gjort skapade jag en checklista på saker jag letar efter och den listan har jag fyllt på och ändrat efter vägen då mina kunskaper inom ämnet har ökat.

Nu har det blivit dags att gå igenom hela min portfölj och visa hur jag ligger till totalt med mina utdelningar. Målet med min portfölj är inte totalvärdet utan jag vill att utdelningarna ska öka över tiden. Vidare vill jag fortsätta lägga undan pengar från lönen och köpa mer aktier, gärna till ett så lågt pris som möjligt.

Årsredovisning sommar 2016

Observera att Malmbergs Elektriska har jag ägt längre än 1 år. De är med eftersom det var den enda aktien jag valde att behålla av mina gamla innehav. Själv är jag otroligt nöjd. Har fått över 20.000 Kr i utdelningar så här långt. De utdelningarna har trillat in på kontot medan jag själv har spelat dataspel, lekt med mina barn, sovit, läst intressanta böcker och tagit en öl i solen. Inte illa om ni frågar mig 🙂

Jag och Anton önskar alla en riktigt trevlig sommar från ett mulet Ystad! I september börjar jag jobba igen efter drygt 1 års ledighet.

20160714_194816

Allt gott

DanielWikstrom

Foto:(www.hsb.se)

 

One Comment

  1. Dear Bill, I’m very sorry about your loss. My coceeldnnos to you & your family. I lost my mother too few years ago. I can understand how you feel. Though she no longer lives in this world, her love, spirit, and passion always live in my heart. My prayers are with you & family.Take care & God bless.Warm Regards,OTB

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *