2 Comments

 1. 30 bolag är mycket att hålla koll på, men om man ändå inte håller nån koll så är det ju bra med lite riskspridning.

  Jag tycker inte att ett bolags storlek är en jättebra indikator på stabilitiet. I alla fall inte i teknikbranschen. Restriktiv belåning är viktigt. Annars hamnar det lätt i knipa och tvingas till dåliga dealar (”beggars aren’t choosers”).

  Jag stirrar mig inte blind på utdelningshistoriken. Om företaget har goda expansionsmöjligheter kan pengarna användas till det istället. Bara det är aktieägarvänliga saker dom spenderas på, och inte bonusar och imperiebyggande. Jag ser hellre 10 år med stadigt positivt cash flow.

  P/E 20 är rätt högt. Jag har accepterat det för H&M och Unilever, utan att behöva ångra det. Men P/E 10-12 ger mig en varmare och goare känsla i magen.

  • Daniel

   FF mycket bra kommentar!
   Själv är jag inne på att äga fler än 30 bolag som det ser ut just nu. Tycker risken blir för stor att äga färre, dels för att jag inte kan detta med aktier ännu och dels för att jag vill sprida riskerna på flera olika länder.

   Allt gott
   /DanielWikstrom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *