4 Comments

 1. Makrill

  Det går bra! Försöker ta rygg på dig och har satt upp liknande mål. Prognosen för 2016 landar på drygt 19′ och det ser ut som du kommer att nå minst dit också. Mitt mål är att försöka öka utdelningarna med 20′ om året i snitt så får vi se hur många år jag orkar spara. I dagens tempo skulle man ju kunna sluta jobba om 10-15 år men jag är nog mer inne på att dra ner på arbetstid och känna mindre press bara. Har ingen 100%-ig plan än så länge men det kommer väl 🙂

  Kör hårt och tack igen för en kanon-blogg!

  • Daniel

   Tack för din fina kommentar Makrill!
   Snyggt jobbat med din utdelningsmaskin.
   Min tanke är att när min inkomst från utdelningar är lika hög som mina utgifter, då kan jag jobba med precis vad jag vill. Fortsätta som vanligt på mitt nuvarande jobb, jobba deltid eller jobba med något helt annat. Tiden får utvisa vad jag känner för just då. Just nu tycker jag att resan mot detta mål är spännande och otroligt lärorik.

   Allt gott
   /DanielWikstrom

   • En utdelningsökning om 20 kkr om året kräver ett offensivt sparande! Hur mycket sparar du i månaden då?

    20 kkr är väl ungefär vad man behöver för att klara sig en månad, så då är du ”klar” på 12 år 🙂

    • Makrill

     Satte igång med en bra grundplåt nu under det första året och räknar med att spara 20′ per månad samt återinvestera all utdelning. Försöker nå ett snitt på 5% utdelning på mina aktier. Lite hög siffra kanske men det är ett snitt, vissa ligger på 2%, andra på 7-8% så får man givetvis väga riskerna så gott man kan. Hoppas ju även på lite utdelningstillväxt i bolagen med lägre procent då de utgörs av sk kvalitetsbolag.

     Som sagt, det är min nuvarande plan och jag är ganska ny på det här så det finns mycket att lära och en del läropengar blir det ju också 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *