Utdelningar September 2016

Pengar

Månadens bästa stund är här! Äntligen får jag summera hur utdelningarna har trillat in. Under september har jag köpt ett ny företag, HM. Jag har även fyllt på i Wells Fargo och Omega Heathcare. Framtiden ser ljus ut.

Efter utdelningarna i september har jag nått 96,7% av mitt mål! Jämför jag mig mot motsvarande månad förra året så har utdelningen ökat med 308%. Klappar mig själv på axeln, bra jobbat Daniel!

utd-sep-jamforelse

Utdelningar September 2016:

Realty income = 72,58 Kr

Johnson & Johnson= 172,15 Kr

Walmart = 71,73 Kr

IBM = 150,96 Kr

Wells Fargo = 68,94 Kr

Totalt september= 536,36 Kr

utd-sep-16

Jag redovisar alltid mina utdelningar efter både valutaväxlingar och källskatt, så det ni ser är det som landar på mitt konto.

Allt gott!

/DanielWikstrom

Foto: (http://www.annaaberg.se/)

5 Comments

 1. Makrill

  Grattis! Ser ju ut som du kommer nå ditt mål med råge om dina innehav är liknande som de var 2015. Jag tog rygg på dina mål om 18′ i år men det ser ut som jag kommer landa på
  17 915 kr. På målsnöret alltså. Detta är iofs brutto men har mina utländska innehav i KF så jag räknar med att få tillbaka källskatten inom några år ändå. Men visst, netto känns ju ännu mer ”ärligt”. Kör hårt!

  • Daniel

   Bra jobbat Makrill!
   Jo jag kommer överträffa mitt utdelningsmål med råge. Jag har investerat mer än vad jag trode var möjligt och jag köpte ganska kraftigt i januari och februari då kurserna var nedtryckta. Detta sammantaget gör att jag kommer nå mitt mål. Nästa år ska jag ta i från tårna när jag sätter mitt utdelningsmål, vad tror du om 27 tusen? Kan det ens vara möjligt? Säg att jag når 20 tusen i år. För att få ytterligare 7 tusen behöver jag investera 175.000Kr till 4% direktavkastning. Då har vi något att kämpa mot. Vi får dock se vad målet blir, nu ska jag njuta av detta år och försöka sätta av mer till mina sparkonton som tyvärr inte alls är nära att nå årets mål 😉
   Allt gott
   /DanielWikstrom

   • Makrill

    Jag tror absolut att du kan nå 27′. Det borde väl vara väldigt rimligt. Mitt nuvarande innehav ska ge mig 35-37′ nästa år om det inte kommer några höjningar/sänkningar. Jag hoppas på att kunna investera under vintern/våren så jag når över 40′. Men framtiden får utvisa. Målet är ju att hitta aktier som även har bra tillväxt, det kan ju dock hända en hel del i och med amerikanska valet och räntehöjningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *