Utdelningar November 2016

Pengar

Check på november. Nu återstår bara en månad av 2016 som hittils varit ett fantastiskt år för mig. Hur kan tiden ha gått så fort?, det måste ju bero på att jag haft så skoj. Utdelningarna tickar på och jag köper fler aktier som delar ut vilket på sikt kommer leda till mer utdelningar som leder till fler aktier osv. Precis min typ av strategi. Är väldigt harmonisk med mitt sparade och val av strategi.

Efter utdelningarna i november har jag nått 110,7% av mitt utdelningsmål! Yes, jag fixade det. I januari 2016 när jag skrev ner målet tänkte jag att jag nog tagit i lite för mycket. Jag var då föräldraledig och fick därför inte ut full lön. Jag tog dock tag i alla våra kostnader och drog framför allt ner på vardagsmatkontot. Detta tillsammans har skapat förutsättning att sätta av betydligt mer till portföljen än vad jag trode var möjligt.

Jämför jag mig mot motsvarande månad förra året så har utdelningen ökat med 16%. Jag fick se min första utdelningsänkning och den kom från HCP. De sänkte utdelningen från 0,575$ per kvartal till 0,370$. HCP har delat ut QCP och jag har svårt att hitta information om det bolaget någonstans. Men jag tänker behålla dom i några månader och se om de kommer genomföra någon utdelning. Får jag inget så säljer jag av dem och investerar i något annat. Att jag trots denna ganska kraftiga utdelningssänkning fick 16% mer i utdelningar är magiskt.

utd-nov-jamforelse

Utdelningar November 2016:

HCP Inc = 202,94 Kr

Omega Healthcare = 427,06 Kr

Realty income = 78,57 Kr

Akelius Pref= 1300 Kr

Atlas Copco B= 315 Kr

Totalt oktober= 2391,55 Kr

utd-nov-16

Jag redovisar alltid mina utdelningar efter både valutaväxlingar och källskatt, så det ni ser är det som landar på mitt konto.

Allt gott!

/DanielWikstrom

Foto: (http://www.annaaberg.se/)

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *