En nackdel med att vara offentlig

Jag har tidigare skrivit om att jag behöver komma på nya idéer för att driva bloggen vidare. Dels för att skilja mig från mängden lite mer och dels för att jag har haft på känn att min arbetsgivare kommer komma med striktare regler kring vad man som anställd får och inte får göra via digitala medier.

Har bollat fram och tillbaka med min arbetsgivare om vad jag får publisera och vad jag inte får publisera. Det är inte helt lätt att avgöra. Det som jag just nu vet med säkerhet att jag inte kommer få publisera framöver är min portfölj och aktieanalyser. Så detta kommer försvinna från bloggen.

Eftersom jag vill vara helt transparent och inte dölja mig bakom ett alias så får jag nu på bästa sätt försöka komma på en lösning. Exakt hur det kommer bli framöver får vi se. Tar tacksamt emot förslag.

En tanke är att visa mina totala utdelningar per månad, men det blir ju inte så kul då man inte ser från vilka innehav de kommer, men för mig själv är det åtminstone ett bra sätt att fortfarande fokusera på just utdelningar. Jag brinner ju för mina utdelningar och gör allt i min makt för att få mer och mer av denna gåva.

Jag kanske börjar inrikta mig mer mot hur jag gör för att spara 30-60% av lönen varje månad och hur min familj tar denna galenskap(enligt dom själva). Dock flyttas ju fokus från aktier till mer livsstil. Inte riktigt vad jag ville med bloggen från början.

Jag hoppas kunna få till en twist med utdelningar och mig personligen. Men jag vet som sagt inte hur det ska se ut. Hjärnan jobbar vidare och utdelningarna fortsätter att rulla in.

Allt gott

/DanielWikstrom

3 Comments

 1. *

  … och där försvann 97% av det som möjligtvis är intressant 😛

  Vad jobbar du med då du inte får pubclicera detta; är du inom branschen så att säga?

  Du får ursäkta, men kan du inte skriva om din portfölj och aktieanalyser så försvinner anledningen för mig att kika in här. Men ha det gott!

  • Daniel

   Hej,

   Jag har full förståelse för det. Jag tycker precis som dig. Mitt huvud jobbar ganska intensivt nu för att hitta ett roligt sätt att ändå kunna publisera saker som har med investeringar, utdelningar och mål att göra. Vi får se var det landar. När mitt första nya inlägg kommer så får vi se om du tycker det kan passa dig.
   Vill inte gå ut med var jag jobbar eftersom jag vill särskilja bloggen från det företaget. I framtiden kan dock detta ändras. Först vill jag landa i hur bloggen ska presentera ovan saker.

   Allt gott
   /DanielWikstrom

 2. Simon Hopkins

  Hej Daniel!
  I follow quite a few financial bloggs (Petrusko, 4020, Lundaluppen mm) and just by chance came across yours which I found very interesting – I am also interested in Dividend Investing. I have spent the last few days reading your blogg and then I found this post on the 24/1. What a shame! I liked what I had read so far and of course the updates about the portfolio and dividends are the most interesting parts. Great company analysis as well. Ha det gott och lycka till med framtidens investering, Hälsa Anna från Simon & Cecilia (Hopkins)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *