Utdelningar April 2017

Pengar

Kvartal 1 2017 har passerat och jag är inne i en svacka när det gäller mitt intresse för portföljen. Läser några olika bloggar, tragglar mig igenom en engelsk bok om hur man bör fundera över risken man har portföljen, lyssnar på Sven Hagströmers sommarprat, men inte mer än så. Precis så här fungerar jag. Snöar in på saker till 100% sedan kommer tider där jag känner mig mätt på information och då sjunker intresset ett tag. Det jag vet med säkerhet är att aktier kommer fortfarande vara ett av mina absolut största intresse. Har som sagt handlat med aktier sedan jag var 15-16 år och är 40 år nu 🙂 Det fina med min nuvarande strategi är att det inte spelar någon roll. Utdelningarna fortsätter rulla på precis som vanligt. Köper nya aktier varje månad.

Igår hade vi en konferens på jobbet, en av talarna frågade vem av oss som tänker på spara-pengar en fredagskväll. Jag var typ ensam om att sträcka upp handen i rummet 🙂 Men nu drömmer jag inte om aktier längre. Nu handlar mina drömmar mer om dataspel. Mina två områden som jag brukar växla mellan.

April 2016 = 1874,3 Kr

April 2017 = 4409,96 Kr

Whop whop. Nu snackar vi rejäl höjning i kronor. Mer sparande än beräknat och nu äntligen börjar det kännas bra inför mitt mål på 29 000 Kr i utdelningar för 2017.

Allt gott!

/DanielWikstrom

Foto: (http://www.annaaberg.se/)

One Comment

  1. This line sums it all, ”Dividends will continue to roll on as usual.” It’s important to remember that and have a long term outlook. There will always be risks in any stock market whether we are at all time highs or at the bottom of a big time sell off. By the looks of it, you are doing very nicely with your dividend income. Great year over year increase. Keep it up!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *