Utdelningar Maj 2017

Pengar

Bästa månaden för året är avklarad och jag har passerat en milstolpe. Över 10ooo Kr i utdelningar en månad. Måste nypa mig i armen för att förstå detta. Har stirrat på utdelningsarket många gånger på slutet, räknat om och försökt hitta fel. Men allt stämmer.

Under maj har jag läst boken ”The Most Important Things: Uncommon Sense for Thoughtful Investors” av Howard Marks. Jag rekommenderar denna bok starkt. Själv lånade jag den på biblioteket här i Stockholm vilket var extra skönt, för då behövde jag inte köpa den. Men boken är värd att köpa om den inte finns på ert bibliotek.

Maj 2016 = 8898,81 Kr

Maj 2017 = 10302,61 Kr

Totalt för 2017 har jag nu fått in 18275,19 Kr i utdelningar och har bara lite drygt 10000 Kr kvar för att nå målet i år på 29000 Kr. Fortsätter jag sätta av en stor del av lönen och fortsätter köpa stora stabila bolag som ger utdelning så kommer jag nå målet. Jag kommer inte köpa bolag på andra premisser än att jag tycker det är en bra case enligt min strategi. Jag kommer köpa bolag även om de inte ger någon mer utdelning i år. Jag vill främst köpa bra bolag som jag tror på och inte jaga utdelning till varje pris.

Allt gott!

/DanielWikstrom

Foto: (http://www.annaaberg.se/)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *