Utdelningar Juni 2017

Pengar

Då var det dags för halvårsredovisning. Det går lite för lätt just nu. Mitt största problem är var jag ska investera mina pengar. Hittar inga solklara case. Det beror delvis på att börsen är högre värderad än för ett år sedan. Men det beror även på att jag inte hinner leta tillräckligt. Självklart finns det bra case. Petrusko har hjälpt mig med att hitta några intressanta bolag i Kanada. Jag måste sprida mina risker till andra länder och valutor.

Under juni har jag läst boken Sälj av Fredrik Eklund. Även denna bok rekommenderar jag starkt. Ska man lyckas behöver man jobba hårt, inget kommer gratis. Efter att jag läst denna bok har jag levererat på en helt annan nivå på jobbet. Självklart har det blivit massor av övertid, men jag mår bättre för jag gör ett bättre jobb och hinner umgås med familjen lika mycket som tidigare. Minskat på tv-tittande och datorspelande.

Utdelningarna jobbar på bra för mig:

Juni 2016 = 1351,76 Kr

Juni 2017 = 2916,09 Kr

Halvår 2016 = 14673,16 Kr

Halvår 2017 = 21191,28 Kr

Ökningen på halvårsbasis är smått fantastiska 44,4%. Totalt för 2017 har jag nu fått in 21191,28 Kr i utdelningar och har bara 8000 Kr kvar för att nå målet i år på 29000 Kr. Jag har under första halvåret fått mer i utdelningar är vad jag fick för hela 2016! Fortsätter jag sätta av en stor del av lönen och fortsätter köpa stora stabila bolag som ger utdelning så kommer jag nå målet. Jag kommer inte köpa bolag på andra premisser än att jag tycker det är en bra case enligt min strategi. Jag kommer köpa bolag även om de inte ger någon mer utdelning i år. Jag vill främst köpa bra bolag som jag tror på och inte jaga utdelning till varje pris.

Allt gott!

/DanielWikstrom

Foto: (http://www.annaaberg.se/)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *